Szervezetállítás és együttműködés fejlesztés

A program célja, hogy a csapatban a rejtett (!) nehézségeket megtaláljuk és feltárjuk, mely a későbbi fejlesztések (csapat együttműködés fejlesztés, egyéni fejlesztés) alapja lehet.

I. Értékeink

A közös értékrend a tartósan és jól működő szervezetek alapja. Ha szervezeti értékeink kerülnek a középpontba, meghatározzák munkatársaink napi gondolkodását, cselekvését. Ez lesz az alap, amihez bizonytalan helyzetben vissza tudnak nyúlni, ez határozza meg a szervezet alapvető küldetését, célját.

Ez csak akkor működik, ha a szervezeti értékeket minden munkatárs magáénak érzi és valódi tartalommal töltik fel. Ennek leghatékonyabb módja, ha konszenzusos úton, őket bevonva gyűjtjük össze, tudatosítjuk, fogalmazzuk meg szervezetünk értékeit.

Ezzel párhuzamosan a vezetők újszerű képet kapnak a csapatukról, hiszen közvetve megismerhetik munkatársaik emberi arcát, eddig nem ismert jó oldalát. Fény derülhet arra is, hogy kik nem tudnak azonosulni a szervezet értékeivel, céljaival.

Témáink

  • Milyen értéket adok a vállalatnak?
  • Mit kapok a vállalattól?
  • Mit ad a vállalat a világnak?

 

II. Valódi szerepeink

  • Már egy 10-12 fős szervezet is rendkívül komplex rendszert alkot, matematikailag több mint 1000 kapcsolódás lehetséges.

  • A szervezeti ábra iránymutató lehet, de a napi munkában a mélyben munkáló informális kapcsolatok jellemzik a cég működését.
  • Mindenkinek meg van az elképzelése a szervezetben betöltött szerepéről, gond akkor jelentkezik, ha én mást gondolok a sajátomról, mint amit a környezetem az enyémről.

Módszerünkkel, kb. 2 óra alatt kialakul az a szociometriai kép, mellyel a vezetőség valódi információt kap a „mélyben” húzódó folyamatokról. Felszínre hozzuk valójában ki-kihez kapcsolódik, hogyan látja magát és mekkora a súlya a szervezetben. Láthatóvá válnak a hiányzó, vagy rosszul értelmezett szerepkörök, melyek megnehezítik a cég működését.

 

III. Jövőnk és tetteink

  • Eljött az ideje az egyedi szerepvállalásnak. A résztvevőkeknek azonosítaniuk kell, hogy a kitűzött célhoz milyen úton jutnak el a saját területükön.
  • A Workshop résztevevői egyenként vázolják fel, hogy az ő munkakörük és szervezeten belül betöltött szerepük alapján milyen konkrét, stratégiai célokat tűznek ki maguk elé
  • A csapat a vezetővel közösen validálja a kitűzütt célokat. Ezzel mindenki felelősséget vállal a kitűzött célért, a résztvevők mintegy szerződést kötnek.